OVER MIJ

 

Ik ben een flexibele, hard werkende, collegiale allround bouwkundig tekenaar/ BIM modelleur met een positieve werkhouding en een passie voor resultaatgericht uitwerken van ontwerpen. Als zoon van een ondernemersgezin ben ik met mijn broer in Eygelshoven opgegroeid. In Landgraaf heb ik het VWO afgerond waarna ik in Heerlen de HTS bouwkunde met succes heb doorlopen. Samen met mijn vriendin heb ik twee dochters van 12 en 14 jaar.

 

 

Tijdens mijn werkcarrière in loondienst heb ik altijd geprobeerd mijn horizon te verbreden waardoor ik een uitgebreide kennis heb opgedaan in het zelfstandig of in teamverband vervaardigen van tekeningen/ modellen in alle projectfasen met Arkey (ASD), AutCAD (Alfa) en Revit. Vanwege de diversiteit aan projecten heb ik veel kennis over regelgevingen (bouwbesluit, brandveiligheid, BREEAM) opgedaan. Daarnaast heb ik me ook nog bekwaamd in het opzetten van bureaustandaarden, kwaliteitsmanagementsystemen en de interne controle hiervan. Zie de getuigschriften voor meer informatie.

 

 

De laatste jaren in loondienst heb ik me als projectleider tekenkamer bekwaamd in het met Revit modelleren van een ziekenhuisproject van ontwerp tot en met uitvoeringsgereed ontwerp. Een genot om te mogen doen omdat hiermee eindelijk veel van mijn verwachtingen ten aanzien van efficiënt werken uitkwamen. Tegelijkertijd heb ik ontdekt dat er voor diverse partijen in het (bouw)proces nog veel winst te halen is door in te haken op de BIM werkmethode.

Sinds 2014 ben ik als zelfstandig bouwkundig modelleur werkzaam. Ik ben bij diverse architectenbureaus en aannemers ingezet om projecten (woningbouw en utiliteitsbouw) uit te werken. Dit is zowel op locatie als vanuit mijn bureau gebeurd.

Wim Faassen Revit BIM